вівторок, 8 листопада 2016 р.

«Там, де живе рідна мова»

     9 листопада наша країна відзначає надзвичайно важливе для нас свято – День української писемності та мови. Це свято було встановлено в 1997 році Указом Президента України Леоніда Кучми з метою відзначення важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства. і спрямоване на підтримку рідної мови, її вивчення, розвиток і популяризацію та водночас демонстрацію її багатства та красоти.
     Також, цього ж дня православна церква вшановує пам’ять святого Преподобного Нестора-Літописця, який був послідовником видатних творців слов’янської писемності Мефодія і Кирила, і якого називають основоположником письмової української мови.






      У День української писемності та мови традиційно покладають квіти до пам’ятника Нестору Літописцеві, Тому це свято не обійшло і нашубібліотеку , в читальному залі Центральної міської бібліотеки створено книжкову виставку "Там,де живе рідна мова". Створена виставка допоможе нашим читачам глибше пізнати історію рідної мови, а також надасть змогу більш детальніше вивчити нашу мову.
    Для кожного народу дорога його мова, а нам, українцям, найближча до серця — українська. Так давайте ж разом вивчати, зберігати та примножувати українську мову.

Немає коментарів:

Дописати коментар