понеділок, 16 березня 2015 р.

Літературні читання "Ой три шляхи широкії"

В Україні літературна весна завжди починається з Шевченка. Бо саме в перші березневі дні народився великий поет і ми, потомки, вшановуємо пам’ять Великого Кобзаря.

Кожного року в “Шевченківські дні” бібліотека запрошує в гості всіх поціновувачів його творчості. Цей рік теж не став винятком.15 березня на території вільного спілкування “посиДЕЛОчки” зібрались молодь з культурологічної студії “АРТ-Толока”, естрадного театру “Елен”, культурологічного клубу “Українська цівілізація” та пересічні жителі міста. Протягом всього заходу юні любителі поезії декламували вірші Тараса Шевченка про незрівняну красу природи рідної України, долю українського народу, його велич та силу духу.
В рамках свята присутні почули такі твори як “Розрита могила”, “Якби ви знали, паничі...”, “Думка”, “І золотої, й дорогої...”, “Маленькій Мар’яні”, “Посвята Марку Вовчку”, “Русалка”, “Хіба самому написать…”, уривки з поеми “Гайдамаки”, “Княжна” та багато інших. Діти читали їх дуже виразно та емоційно, розуміючи, наскільки актуальна поезія Тараса Шевченка і сьогодні.
Гості не стримували емоцій та жваво обмінювались своїми враженнями.
З метою вшанування пам’яті Т. Г. Шевченка та вивчення його творчості у бібліотеці розгорнуто книжкову виставку-інсталяцію “Вірші із сонячного сяйва”, яка містить багато творів Т. Г. Шевченка та інформаційних матеріалів про його життєвий і творчий шлях. 

Немає коментарів:

Дописати коментар