понеділок, 9 березня 2015 р.

Голосні читання "Слово Тарасове струнами б`ється, ходить між люди від серця до серця"

Кожного року з весною проходить на нашу землю свято - день народження українського велета, пророка і поета - Тараса Шевченка. Для багатьох поколінь українців Шевченко значить так багато, що здається, ми вже все про нього знаємо, його твори для нас близькі та зрозумілі і він завжди з нами. Та насправді це не так: талант та творчість Т.Г.Шевченка – невичерпні.
Цієї прохолодної березневої днини було гамірно в читальному залі бібліотеки. Як і щорічно, бібліотека запросила до себе, поціновувачів творчості Т.Г.Шевченка, щоб вшанувати пам'ять цієї видатної людини.
Основою заходу стало Шевченкове слово - влучне, гостре, пророче. Воно набуло особливої яскравості у виконанні учнів ЗОШ №17 - Юлії Голосної, Катерини Зуб та Яна Кузьменка.
Глядачів зачарувала "Зоре моя, вечірняя" у виконанні Людмили Шляхової.
Учасники літературної студії «Зоряна» та естрадного театру «Елен» - Анастасія Бекчив та Джахнаві Дмітрієва зірвали найбільше оплесків за майстерне декламування поезій великого Кобзаря. Ірина Харченко, запам'яталася глядачам за сольне виконання пісень «Зоре моя, вечірняя» та «Садок вишневий коло хати».
На екрані демонструвались, підготовлені бібліотекарями, відео сюжети про життя Тараса Шевченка, відеоролик «І золотої, і дорогої», та буктрейлер «Т. Шевченко: невідомі сторінки життя».
Бібліотекар Галина Вовк провела літературну вікторину та виявила серед присутніх найкращого знавця творчості Великого Кобзаря, а Оксана Зайцева презентувала книжкову виставку «Тернистими шляхами долі».
Як підсумок і як заклик схилити голову перед геніальною особистістю Кобзаря прозвучав «Заповіт» у виконанні вчительки української мови та літератури Надії Гордієнко. Знову і знову ми затамовували подих, коли лунали його пророчі слова.
В цей день геніальний поет, ніби сам своїми творами, промовляв до присутніх, торкався їхнього серця, адже кожен його вірш – це радість і біль його життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар