понеділок, 23 березня 2015 р.

Творчий майданчик до Дня поезії «Мій меч перо, і в ньому сила»

Поезіє! Ти пісня для душі…
Із неповторними як райдуга словами.
Як солодко сади нам пахнуть навесні,
І як просторо віршам поруч з читачами,  такими слова 21 березня, з нагоди всесвітнього дня поезії, в Павлоградській центральній бібліотеці відкрився творчий майданчик, організований літературно-музичною студією «Культурне єднання».

Раніше ми думали, що справжні поети живуть десь далеко, а сьогодні, як бачимо, є вони й на Павлоградщині. Поетичне слово наших земляків не знає меж.
Відомий в Павлограді, поет і прозаїк Г. Люлько став першовідкривачем творчої програми. Він привітав всіх з Днем поезії і звернувся до присутніх з побажаннями уважно вслухатись в Слово Поета, серцем доторкнутись його чар, вдуматись у його глибокий зміст – і їм відкриється багато життєвих і поетичних таємниць.
Розпочали поетичний марафон Л.Ларікова, А. Степаненко  учасники письменницького дому «Дивосвіт. Їх виступ ще раз довів, що поезія є різна, бо й душі різні. В когось вона сумна, заплакана, строката, в когось  піднесена, бадьора, мелодійна…
Гості із задоволенням слухали чисті, ліричні, живильні вірші літературної вітальні «Майстерність і натхнення», які пролунали у виконанні Н. Андріянової, Л. Комашко, А. Щербакової, І. Власова.
Слова Д. Тимонова, що однакових поетів не буває і в кожному є щось своє, незвичайне, дали старт римованим рядкам А. Єфремова, В. Малєєва, О. Рильської, Н. Цимбал  поетів літературно-музичної студії «Культурне єднання».
Нікого не залишив байдужим виступ поетичного десанту з Тернівки. Творчий клуб «Фенікс» всі емоції і почуття вклав в свої вірші. Їх виступ пройшов на одному подиху.
Недарма прозу називають розумом, а поезію – душею. У римованих рядках майстрів поетичного слова – С.Дзюби, А.Гуржія, Б. Повишева, О. Чайки, Н. Андрєєвої, С. Урсуляка, В. Ніколаєнка (літературний клуб імені Д. Федоренка) було стільки прихованого символізму, сили, особливо енергії.
Окрасою вечора став виступ юних учасників студії-театру «Синтез» палацу творчості дітей та юнацтва. Поети, в свою чергу, подарували їм бурні оплески.
Бібліотекар Г. Вовк подякувала поетам за чудові вірші і запропонувала переглянути книжкову виставку «Рух і дерзання і поклик високий». Поетичні клуби отримали подяки за тісну співпрацю з бібліотекою в формуванні літературного середовища Павлоградщини та збереженні культурної і духовної спадщини рідного краю.
Творчий майданчик подарував всім радість спілкування, приніс їм задоволення душі, бо поезія – це сум, чарівність, музика, це дотик до душі, струни якої ще довго будуть бриніти. І чим частіш – тим краще.

Немає коментарів:

Дописати коментар